Stjärnegutt

Stjärnegutt f 2011 e Torps Gusten 197 u Filippa har en alldeles egen historia.

Stjärnegutt har väldigt välmeriterade föräldrar, hans pappa har många SM-guld i sina samlingar och hans mamma har flertalet SM-medaljer och är det enda stoet som vunnit SM-allrounden. Hans uppfödare Elin gick och sa att det skulle bli en riktig stjärna… samma år bestämdes att fjordhästar inte skulle få verka i aveln om de hade vita tecken. Filippa är ett sto med minst en räv bakom varje öra.. när hon hade fölat och Elin kom ut i hagen tycktes det som om Filippa skrattade, här matte har du din stjärna… o där var han med en vit stjärna i pannan stor som en femkrona….. (tur för oss)

Vi hade försökt få föl efter mammas gamla stam men tyvärr kastade det stoet… och möjligheten öppnades så vi köpte ”Gutten” i Januari 2012….

Under sitt 3e år körde vi in honom, han tar det mesta med ro men är pigg och framåt. Han har dragit släpor i olika format och sulky.

3-årstest i vetlanda

Vi satt in honom våren som treåring men sparade ridningen till vintern efter då han varit ganska sen i växten. Nu rids han 3 ggr i veckan och har fått följa med på hoppträningar (våren som 4åring)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s